Language  
Site in constructie
Skip Navigation Links
Interdealer >  Informatii Utile  >  Ghidul investitorului – MiFID

Ghidul investitorului - MIFID

Directiva Europeana privind Pietele si Instrumentele Financiare ("MIFID") este un nou set de reglementari introdus in cadrul Ariei Economice Europene, aplicabil incepând cu data de 01.11. 2007, si are un impact major privind modul in care vor fi puse la dispozitia clientilor serviciile financiare pe tot cuprinsul UE.

Printre cele mai importante dintre noile cerinte impuse de MIFID sunt: incadrarea clientilor in conformitate cu criteriile introduse de aceasta Directiva si implementarea unei politici a celei mai bune executii  pentru clienti ("best execution"), fie ca este vorba de preluarea ordinelor acestora ori de executarea acestor ordine si, de asemenea, de a pune la dispozitia clientilor informatiile potrivite si de executare optima a termenilor contractuali.

S.C. INTERDEALER CAPITAL INVEST  S.A. va incadra clientul, inainte de prestarea unui serviciu de investitii financiare, in categoria de client de retail, profesional sau contraparte eligibila. Aceasta clasificare va permite clientului sa beneficieze de masurile de protectie pentru investitori, la cel mai inalt nivel, acesta urmand a se aplica tuturor serviciilor de investitii financiare pe care SC INTERDEALER CAPITAL INVEST SA  le va presta.

De asemenea,  MIFID introduce ca element de noutate, obligatia de a verifica experienta si cunostintele clientului cu privire la serviciile financiare si instrumentele financiare complexe in care acesta doreste sa investeasca, in vederea informarii si consilierii sale cu privire la caracterul oportun al unor asemenea investitii. Evaluarea se realizeaza prin Cererea de deschidere cont pe care clientul o va primi impreuna cu contractul de prestari servicii de investitii financiare si cu alte documente necesare in vederea desfasurarii contractului mai sus numit.

Pentru mai multe informatii despre MIFID accesati: http://www.cnvmr.ro/normeeuropene/MIFID.htm


INDICE VALOARE VARIATIE
BET-FI %
BET-C %
BET %
Sursa BVB

INDICE BID ASK CHANGE
DJIA
S&P 500
DAX 30
FTSE 100
EUR/USD
AUR
AUR
 
Termeni si conditii  |   Site map   |  Contact
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
  Comisia nationala de valori Mobiliare
www.cnvmr.ro
  Bursa monetar financiara si de marfuri Sibiu
www.sibex.ro
 
Copyright 2009 Interdealer.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de confidentialitate.
ATENTIE! Site-ul www.interdealer.ro functioneaza la parametrii optimi folosind unul din browserele Internet Explorer sau Mozilla Firefox.